Azok a régi csibészek: Varga Miklóssal NOVEMBER 8-ÁN!

CSÜTÖRTÖKI PROGRAMOD!

Ötödik évadát kezdte meg a Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram könnyűzene-történeti talkshowja. A Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának következő vendége Varga Miklós énekes, színművész, rockzenész lesz. A november 8-i nosztalgikus hangulatú beszélgetés helyszíne ezúttal is a Magyar Rockhírességek Csarnoka lesz.

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a könnyűzene-történeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét. A sorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról.

A talkshow következő alkalma keretében a nem is annyira távoli múltba, a hetvenes-nyolcvanas évekbe kalauzolja vissza a vendégeket. Ezúttal ugyanis Varga Miklós énekes, színművész, rockzenész lesz Lévai Balázs, állandó házigazda vendége.

Az 1956-os születésű művésznek geológus és üzemgazdász végzettsége van, iskolái elvégzése után azonban a zenélés felé fordult. Első zenekara, melyhez 1975-ben csatlakozott a Grog volt, majd utána jött a Zenit, a Pandora’s Box, a P. S. Band, a Sirokkó, a Safari, a Varga Miklós Band és a Boxer együttes. Aztán 1990-től szólóénekesként folytatta, mígnem 2005-től a Varga Miklós és a Band nevű formációval zenél. Mindeközben 1983-tól kezdve színházi szerepeket is vállalt – életrajzában 30 színdarab szerepel, többek között rockoperák és musicalek –, valamint több filmzene is köthető a nevéhez, legismertebb ezek közül az 1983-as István, a király és az 1997-es Honfoglalás.

A 2018. november 8-án esedékes, soron következő beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az rsvp@hangfoglalo.hu címen lehet.