Azok a rockzenészek kiállítás – ahogyan Szalay Zoltán látta őket

Kiállításmegnyitó a Magyar Zene házában

2023. március 1-jén nyílik a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klubjában Azok a rockzenészek – Ahogyan Szalay Zoltán látta őketcímmel egy kiállítás negyven fotó a magyar zene hőskorából. 

Az utazó kiállítás Szolnok, Óbuda, Marosvásárhely, Debrecen, Tata, Miskolc és Balassagyarmat után érkezik Budapestre, a Magyar Zene Házába és ez lesz az utolsó alkalom, hogy látható lesz.

A fotókiállítás az 1954-től 2017-es haláláig számtalan újságnak dolgozó, a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítást elindító és harminc éven át rendező, Pulitzer-emlékdías és Táncsics Mihály-díjas Szalay Zoltán könnyűzenei témájú munkáiból válogat. Szalay készítette az első Omega-lemezborítón látható zenekari portrét, az Illés emblematikus vitorlásos képeit, vagy éppen pazar Kovács Kati-, Koncz Zsuzsa-, Zalatnay Sarolta-portrékat. A kiállítást Sebő Ferenc, A Nemzet Művésze, Kossuth-díjas énekes, dalszerző, népzenekutató nyitja meg.

Köszöntőt mond: László Ágnes újságíró, Szalay Zoltán özvegye, és Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész, újságíró, a Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársa.

Közreműködik: Bajnai Marcell, gitár.

A kiállítás megtekinthető március 31-ig.

Részletek itt.

Fotó: Szalay Zoltán/Magyar Zene Háza hivatalos