Dalköltő képzés indul az ELTE-n

2024 szeptemberétől Kollár-Klemencz László kezdeményezésére dalköltő képzés indul az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A program az első állomása annak a folyamatnak, hogy a dalköltészet – a zenei és irodalmi életben meghatározó értékeket teremtő és közvetítő magas művészeti műfaj – méltó helyet kapjon a kulturális szcénában.

A kétéves, másoddiplomás képzés célja, hogy négy szemeszter alatt a tanulók elsajátítsák a dalköltészethez szükséges irodalmi és zenei készségeket, amelyeknek hála később a bennük rejlő tehetséget a lehető legjobban ki tudják aknázni.

A képzés során kreatív dalszerzést, szövegírást, vokális és hangszeres, illetve hangszerelési alapismereteket, stilisztikát, irodalomelméletet, dalkultúra-történetet hallgathatnak a résztvevők.

Az ELTE tanárain kívül külsős kortárs dalszerzőket, költőket, írókat is bevonnak majd az oktatásba, többek között Balla Gergely, Dargay Marcell, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény Zsófi, Másik János, Menyhárt Jenő, Sebő Ferenc, Szendrői Csaba, Vígh Mihály felkérését tervezik.

Jelentkezési határidő: minden év május 15.

A képzés további részletei: www.btk.elte.hu/szakiranyu-tovabbkepzes-dalkolto

Fotó: illusztráció/Freepik