Extra jó alkalom a fejlődésre! – Nem érdemes kihagyni az év utolsó Backstage eseményét

Backstage Extra – A dal 360 fokban
Menedzsment, kiadás, dalszerzés és próbatermek

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program keretében az ötödik évadban is folytatódik a Backstage sorozat.
A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken tudtok:
https://goo.gl/forms/mTst6Ep8AzfkgKeR2

PROGRAM:

I. panel: 9.30–10.30
Bevezetés a zenekari menedzsmentbe
Milyen menedzsment feladatok merülnek fel egy zenekar működése során? Hogyan épül fel a produkció háttere? Kik azok, akik azon dolgoznak, hogy minden megfelelően működjön egy zenekar életében és milyen feladatokkal, kihívásokkal szembesülnek a munkájuk során? Ha szeretnéd mélyebben megismerni hogy hogyan működik egy produkció zeneipari háttere, Nagy Adri, a Quimby zenekar menedzsere részletesen bemutatja a zenei menedzsment alapjait, a szereplőket és a feladatokat.

II. panel: 10.45–11.45
A kiadók működése ma
A digitális korszak nagy vesztesei, a 2000-es évek elején a zeneipar és a zene halálát vizionáló lemezkiadók úgy tűnik hogy túl vannak egy nehéz korszakon, és lassan, de biztosan reagáltak a zeneipar változásaira, valamint a digitális korszak kihívásaira. Mindez a teljes működésük átalakulásával járt együtt. Sokakban, sokszor felmerül a kérdés, hogy van-e még szükség lemezkiadókra? Hogyan épülnek fel ma a kiadók? Milyen feladatokat végeznek és mikor érdemes hozzájuk fordulni? Molnár Gábor, a Gold Record kiadó tulajdonos-ügyvezetője válaszol minden felmerülő kérdésre a kiadók működéséről a digitális korszakban.

III. panel: 12.00–13.00
Így születnek a dalok
A kreatív iparágak, a művészetek terméke a mű, aminek a keletkezését sok legenda övezi. Esetünkben a dalok írása, az alkotás folyamatának megsegítése fókuszba került Európában. A művészeknek nyújtható segítség, a jó művek születésének katalizálása ott kezdődik, hogy megértjük, hogyan működnek kreatív közösségként a zenekarok.
Jónás Vera (Vera Jonas Music/Jónás Vera Experiment), Egyedi Péter (Óriás) és Lázár Domokos (Esti Kornél) három egyedülálló popzenét alkotó szerző. Útmutatásaik alapján feltérképezzük, hogyan születik és hogyan épül fel egy dal.

13.00–13.45
Szendvicsebéd

IV. panel: 13.45–15.15
Kutatás a magyarországi próbatermek helyzetéről
Az NKA Hangfoglaló Program Jogdíj Alprogramának keretén belül a zeneipar résztvevőit és zenészeket kérdeztek a magyarországi próbaterem használatról és a próbatermek helyzetéről. A kutatás eredményét Altschach László (kutatásvezető – Winwinwin) prezentálja, amit egy beszélgetés követ, Ondecs Istvánnal, Bygyoval (próbahely üzemeltető – CrewBox Base), Restás Gergővel (próbahely üzemeltető – Oposszum Próbatermek és Hangstúdió) és Tóth Gergővel (zenész, menedzser – Supermanagement).

15.15
Évvégi koccintás

A résztvevőkről kép- és hangfelvétel készülhet, melyhez regisztrációjukkal hozzájárulnak.
Az előadások, beszélgetések során elhangzó vélemények a meghívottak sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik a Hangfoglaló Program álláspontját.

Facebook esemény itt.