Fókuszban a klubok, és a koncertszervezők: két kutatás is vizsgálja a hazai könnyűzenei színtér sajátosságait

A 2017-es évben két témában is vizsgálja a Cseh Tamás Program jogdíjas alprogramja a hazai könnyűzenei színtér sajátosságait. Az egyik kutatás a hazai klubok és a koncertszervezők helyzetével foglalkozik, míg a másik a független zenei és kulturális szervezők lehetőségeit fogja feltérképezni.

A klubok és koncertszervezők helyzetét felmérő kutatás első szakaszában az érintettek bevonásával, fókuszcsoportokban zajlik majd a munka, amelybe az egyes régiókból, illetve a Budapestről érkezett támogatott és támogatást még nem nyert pályázókat vonja be a kutatást a Publicus Research-csel közösen megvalósító Jogdíjas alprogram.

A második szakaszban kérdőíves felmerés zajlik majd, melynek során a klubok általános működésével, fenntartásával, valamint a kifejezetten a könnyűzenei színterekkel kapcsolatos, speciális kérdésekre keresik a választ a kutatás megvalósítói.

A kérdőívet ezen a linken keresztül lehet elérni. A cél az lenne, hogy a kérdőívet 2017. október 16-ig minél több érintett (klubok működtetésében résztvevő szereplő, koncertszervező) kitöltse.

További részletek ide kattintva érhetőek el.