Az NKA elhatárolódott ByeAlex és Majka explicit klipjétől, melyet korábban támogatott

ByeAlex és Tembo Senkise nevű duója Majka vendégszereplésével a közelmúltban jött ki új klippel, amelyre NKA pályázati úton nyert pénzt. A dal címe is sokat sejtető: u, u, u. Nem csak a szerzemény szövege, de a klip is erősen 18+-os, hiszen a szexről szól. Mindezzel kapcsolatban az NKA közleményt adott ki, ezt lentebb mutatjuk. A cikk végén a klip is megtekinthető.

A DAL TELJES SZÖVEGE ITT OLVASHATÓ.

Az NKA álláspontja a témával kapcsolatban az alábbi:

“Az elmúlt napokban több jelzés érkezett a Nemzeti Kulturális Alaphoz, a Senkise x Majka – u, u, u című videoklip kapcsán.

A klip a Könnyűzene Kollégiuma KÖNNYŰZENEI KÉPANYAGOK KÉSZÍTÉSÉRE, TERJESZTÉSÉRE meghirdetett pályázaton 2017 júniusában részesült 100.000,- Ft támogatásban. A Könnyűzene Kollégiuma által megítélt támogatások az Artisjus által kezelt zenei jogdíjakból származnak, mely bevételeket nagymértékben sikeres előadók tevékenysége biztosít, mint például a klip alkotói.

Jelen pályázati felhívás nem írta elő a klipek forgatókönyvének, illetve dalszövegének benyújtását, ebben az esetben a két előadó eddigi munkássága alapján szavazott bizalmat a Kollégium.

A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.

A fenti elvek figyelembevételével az ügy kapcsán a jövőben bővítjük, pontosítjuk a pályázati dokumentáció tartalmát. Emellett azt is haladéktalanul megvizsgáljuk, hogy milyen arányú támogatás esetén, milyen formában indokolt az NKA logójának használata.”

Itt pedig a klip: