Kis-Duna Vízi Fesztivál

Július 7-én Ráckevén vár a Kis-Duna Vízi Fesztivál, mely mindenki számára izgalmas lehetőségeket kínál a folyó partján: vízi- és vízparti sportok, halgasztronómiai és egyéb kulináris finomságok és workshopok várnak, de összefuthatnak majd Kőbán Rita, Kiss Gergely és Biros Péter olimpiai bajnok vízilabdázókkal is. A koncertek sem maradnak ki: a fesztivál különleges vízi színpadán este Szabó Balázs Bandája és a Gypo Circus lép fel.

Előttük a Majdnem Híres Rocksuli és a Zeneszöveg.hu támogatásával megvalósuló tehetségkutató verseny győztesei mutatkoznak be, délelőtt pedig a Kiskalász zenekar játszik a gyerekeknek.

„Egy nap a vízen” – az idén debütáló Kis-Duna Vízi Fesztivál fő célja már a nevében és szlogenjében is szerepel: a 10 ezer lakosú Csepel-szigeti kisváros, Ráckeve egy olyan rendezvényt kínál, amely minden aspektusában kötődik a vízhez, egész pontosan a Ráckevei-Duna partjához. A helyszínül szolgáló Vadkacsa Szabadstrand 2 hektáros területe a Csepel-szigeten kívül, a pesti parton fekszik, így festői látképet kínál a városra, amit a folyóban kijelölt, hatalmas vízfelülettel rendelkező kijelölt strandon fürdőzve is megcsodálhatunk.

A helyszínen reggeltől késő estig sportolási és szabadidő lehetőségek: a vízilabda- és strandröplabda pályákon minikupa lesz, az árnyas fák alatt és a rendezvénysátorban pedig izgalmas és játékos programok várják a kicsiket és a nagyokat is (kézműves foglalkozások, logikai játékok, kocsmaquiz stb.). A vizes sportok kedvelői példaképekkel is találkozhatnak, hiszen közönségtalálkozók keretében olimpikonjainkkal, így Kőbán Rita, Biros Péter és Kiss Gergely vízilabdázókkal is találkozhatnak, beszélgethetnek.

A gasztronómiai élmények is felejthetetlennek ígérkeznek, amiről a GASTRO-HACK csapata gondoskodik:

Lesz:

– Halbörze jégágyra tálalva, Michelin-csillagos séf prezentálásában

– Keszeg, ponty, harcsa bisztróstílusban sütve, tálalva

– Smoke on the water, avagy füstölögnek a Big Green Eggek, bennük olyan ételekkel, amik a nem-halas közönséget célozzák

– Oldmobile desszert-busz, benne: fagylalt, bon-bon, macaron

– Hazai kézműves kávépörkölők és kávéforgalmazók

– Hazai kézműves, organikus borászatok közös standon

– Hazai kézműves sörök: lager, APA, IPA, búza, Brown

– Párlatoktól a fröccsig – stand a sátor alatt

A zenei programok is fontos szerepet játszanak: délelőtt a Kiskalász zenekar játszik a gyerekeknek, délutántól pedig a Zeneszöveg Víziszínpadé lesz a főszerep, ahol először a „Majdnem Híres zenekari tehetségkutató verseny” első három helyezettje léphet fel.

Este Szabó Balázs Bandája játszik: a magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző multiinstrumentalista énekes és zenekara idén adta friss lemezét, Rajtad felejtett szavaim címmel. Balázs hosszú utat járt be a zenei fesztiválok nagyszínpadáig: előadói pályáját egy szál gitárosként kezdte, de mára az ország egyik legnépszerűbb zenekarát vezeti. Fércelt álom című dalukat itt hallgathatjuk meg:

A koncertek után DJ-k (DJ FREE, DJ BUDAIGERGŐ) várnak a party sátorban. A helyszínt mind autóval, mind a ráckevei hévvel jól meg lehet közelíteni, és a strand felé akár vízitaxit is igénybe vehetünk.

A másik esti koncertet a Gypo Circus adja: ezt a csapatot 2011 őszén alakította öt, gyökeresen eltérő zenei háttérrel rendelkező muzsikus, akiknek közös álma volt, hogy létrehozzon egy olyan zenekart, amelyben a balkáni ethno, gipsy és a punk műfajok találkoznak. A szegedi brigád garantálja majd a táncba fulladó napzárást, ahogy azt a Feledd és táncolj című videójukban is láthatjuk:

A részletes program:

8.00 Kapunyitás

9.00 Strandvízilabda- és strandröplabda-kupa kezdete, civil utca

11.00 Kiskalász zenekar gyermekkoncert

13.00 Közönségtalálkozó (Kőbán Rita, Kiss Gergely, Biros Péter)

16.00 Majdnem Híres zenekari tehetségkutató 1-3. helyezettjének fellépése

20.00 Szabó Balázs bandája koncert

22.00 “Gypo Circus” Zenekar koncert

23.00 DJ-sátor (DJ BUDAIGERGŐ, DJ FREE)