Nemzetközi menedzserfórumnak ad otthont Budapest

A BUSH kísérőeseményeként november 14-én rendezik meg az IMMF (International Music Managers Forum) regionális találkozóját. Az Artist’s Business Forum nemzetközi menedzser-meetup résztvevői fontos zeneipari szakemberek: a közép-kelet-európai régió meghívottjai a streaminget, a turnézást, a brandépítést és a regionális együttműködés lehetőségeit tárgyalják majd.

Az Artist’s Business Forumot a zenei menedzsereket tömörítő IMMF nemzetközi szervezete és annak magyar kirendeltsége, az IMMF Hungary szervezi. A fórumbeszélgetés keretében idén negyedik alkalommal ül össze a zeneipari szakma egy-egy régiójának meghívott delegációja: májusban Guadalajarában, októberben Pekingben, novemberben Los Angelesben, és most, az idei utolsó állomáson, Budapesten.

Az idei év során már volt egy, csak a magyar menedzserekre összpontosító meetup, amit a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) támogatott még tavasszal, és az a beszélgetés alapozta meg a mostani, regionális találkozót, ahol meghívásos alapon magyar, román, cseh, szerb, ukrán, szlovén, szlovák vendégek lesznek jelen, jellemzően a helyi IMMF-tagszerezetek képviselői, meghívottjai.

A rendezvény megvalósítása annak köszönhető, hogy az IMMF központi szervezete ernyőként fogja össze és hasznosítja azt az együttműködési hálózatot, amit a több mint 50 ország nemzeti szervezeteihez kapcsolódva több mint 2000 zenész és menedzsereik alkotnak. Az IMMF összeköti a zenei menedzsereket az egész világ körül, hogy megoszthassák tapasztalataikat, lehetőségeiket, tudásukat és forrásaikat egymással, miközben a művészek között is – közös célkitűzéseken alapuló – nemzetközi kapcsolatokat épít, lakóhelytől függetlenül.

A november 14-i magyar esemény ugyanakkor nemcsak azért különleges, mert egy világszintű szervezet áll mögötte, hanem azért is, mert a régióban először lesz ilyen fórum. Európa ezen részén az elmúlt években egyre szorosabb kapcsolatok alakulnak, folyamatosan születnek új együttműködések, a magyar szakemberek és a zenészek is járják a környék showcase-fesztiváljait. A fórum pedig további támpontokat adhat ahhoz, hogy a következő években merre érdemes tovább haladnunk.