Olaszország nyári showcase fesztiválján is lesz magyar fellépő

Az elmúlt időszakban sokat dolgozott azon a Hangfoglaló Program szárnyai alatt működő HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) exportiroda, hogy felvegye a kapcsolatot a MEDIMEX fesztivál szervezőivel, és előnyös együttműködést alakítson ki a két ország zenei szférája között. Eddig ugyanis olasz nyelvterületen nem volt látható magyar jelenlét, a MEDIMEX mögött álló Puglia Sounds pedig a HOTS-hoz hasonlóan szintén alapító partnere a nemzetközi exportirodákat összefogó szövetségnek, az EMEE-nek. A sikeres munka eredményeként így most teljesen újabb piac nyílik meg a hazai könnyűzene és a zeneiparban dolgozó magyar szakemberek előtt.

A Middlemist Red elsőként képviselheti nemcsak saját magát, de egész hazánkat is az olasz szektor szereplői előtt. A zenekart a fesztiválszervezők választották ki arról a shortlistről, amelyet a HOTS iroda 350 magyar zenei szakember megkérdezése alapján állított össze. A Hangfoglaló Program keretében több támogatást nyertek már el, előzenekar felléptetésére és nemzetközi fellépésekre is sikerrel pályáztak. Rockzenéjük a heroikus hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. A zenekar egy hete tért haza első angliai klubturnéjáról, Norwichben pedig teltháznak játszhattak.

A MEDIMEX Nemzetközi Fesztivál & Zenei Konferenciát a kapcsolatépítés, a nemzetek közötti együttműködés és a szakmai fejlődés jegyében hívták életre a szervezők. A többi showcase fesztiválhoz hasonlóan ez az esemény is egy találkozóhely, ahol világ minden pontjáról érkező meghívott zenekarok bemutatkozhatnak az olasz zenei piac és a könnyűzene nemzetközi szinten is meghatározó szereplői előtt.

A nagyszabású koncert- és programsorozatot idén Tarantano városában, június 7. és 10. között rendezik meg. A szervezők számos, a könnyűzenei szcénában tevékenykedő zeneipari szereplő – művészek, művészeti cégek képviselői – számára különösen érdekes programmal készülnek. A koncertekkel párosuló konferencia keretében lehetőség lesz megvitatni és kielemezni az olasz és a nemzetközi lehetőségeket, promotálni saját tevékenységüket és kiépíteni új kapcsolatokat.

A MEDIMEX 2018 meghívott vendégei találkozhatnak fesztiválszervezőkkel, ügynökségekkel, lemezkiadókkal, olasz és nemzetközi szakemberekkel, de a program panelbeszélgetéseket, workshopokat és koncerteket is felvonultat.

 

A cikket a Dal+Szerző közölte.