Pécsett folytatódik a Backstage Akadémia, a Cseh Tamás Program zenei jogi képzése

Legközelebb október 14-15-én, Pécsett lesz lehetőség bekapcsolódni a Cseh Tamás Program zenei jogi képzésébe, ami minden, a zeneiparban érintett szereplő számára hasznos lehet.

Arról, hogy mennyire hasznos egy ilyen képzés, idézzünk néhány szegedi résztvevőt!

„Számomra az volt a különösen jó, hogy célirányos volt a tematika a szerzői jogon belül. Mint egy külön jogág, a zenei vonatkozásokat lefedte. A mű születésétől végigkísérte a hangfelvétel készítéséig, a koncertig a színpadra kerülés jogi kérdéséig, esetleges buktatójáig. Ez az akadémia egy jó értelemben vett »válságstáb«, profi szakemberek együttes, önkéntes és célirányos segítsége – ez a legnagyobb előnye! Bármelyikünk, kiválaszthatta az őt leginkább érintő részeket, jogszabályok ismeretét. Tetszett a lehetséges szerződéstípusok elhatárolása, a gyakorlati példák.” – osztotta meg tapasztalatait a szegedi esemény egyik résztvevője, Diószegi Szabó Pál, szerkesztő, író, költő.

Érdemes tehát jelentkezni a komplex zenei jogi ismereteket összegző gyorstalpaló következő eseményére is, ami 2017. október 14-15-én, Pécsett, a Szenes Klubban lesz. A Backstage Akadémia, zenei jogi kurzusát, Pécsett Lehóczki Zsófia, a jogdíjas alprogram vezetője, valamint Rétalji Dorottya és Kecsmárik Viktor jogászok tartják.

A kétnapos kurzuson elsősorban a Cseh Tamás Program nyertes pályázói és együttműködő partnerei vehetnek részt, de alkalmanként lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Programhoz lazábban kötődő érdeklődők egészítsék ki a csapatot.  A kurzus létszáma: maximum 25 fő..

Az alkalomra regisztrálni a következő email címen tudtok, egészen október 7-ig: rsvp@csehtamasprogram.hu. A létszám feltöltése a regisztráció sorrendjében történik.