Új generáció! Songbook.hu lett a Zeneszöveg.hu-ból!

A Zeneszöveg.hu, amely 2018-tól a Songbook.hu csoport tagjaként működik, egyre bővülő tartalmaival s a zenei élet számára hasznosítható lehetőségeivel most nemzetközi vizekre is evez: nem csak a magyar dalszöveg oldal újult most meg, hanem a V4 országok és a későbbiekben számos más régió felé is nyit, minden területen létrehozva az adott ország specifikus dalszöveg adatbázisát. Mindez új lehetőségeket, opciókat és platformokat és a hazai zenei élet számára megnyíló kapukat jelent, hiszen ez a cég kultúrmissziója is egyben.

Az eddigi adatbázis

A 2004 óta működő és mára Magyarország leglátogatottabb zenei, és legnagyobb dalszöveg adatbázisává vált Zeneszöveg.hu közel 130.000 magyar dalszöveget és hozzá tartozó adatot gondoz, együttműködésben a hazai szakmai szervezetekkel. Napi 50.000 és havi 800.000 egyedi látogatóval, havi három milliós oldalletöltésével, 100.000 feletti Facebook követőtáborával, egyre bővülő tatalmaival s a zene élet számára sokoldalúan hasznosítható lehetőségeivel most megújult és nemzetközi vizekre is evez.

A megújult felület, a Songbook.hu

A Songbook csoport tagjaként nem csak a magyar dalszöveg oldal, a Zeneszöveg.hu újult most meg, hanem a V4 országok és a tervek szerint a későbbiekben számos más régió felé is nyit majd, minden területen létrehozva az adott ország specifikus dalszöveg adatbázisát. Mindez új lehetőségeket, opciókat és platformokat és a hazai zenei élet számára megnyíló kapukat jelent, hiszen ez a cég kultúrmissziója is egyben.

Dizájn

Régóta vágyott változtatás, hogy az oldal teljesen felfrissült a külcsíny szempontjából: fiatalos dizájnnal, felhasználóbarát felülettel igazodik napjaink felgyorsult és digitalizált világának igényeihez.

Új funkciók és tartalmak

A felület tartalmilag is gazdagabbá vált, így például izgalmas új funkciók kerültek kialakításra, melyekről a továbbiakban – és a közeljövőben folyamatosan – beszámolnak.

Moodlyrix

Az oldal üzemeltetői izgatottan jelentették be, hogy egyedülálló módon elsőként ők indították el az úgynevezett Moodlyrix funkciót. A Moodlyrix hangulatkártyákat rejt, amelyeket ismerőseinkkel megosztva dalszöveg-részletekkel fejezhetjük ki pillanatnyi érzéseinket, gondolatainkat.

A funkció az oldal bal felső sarkában a kis hangulatjelekre kattintva érhető el. (Például: https://songbook.hu/moodlyrix/list/szerelmes)

Hangulatjelek

Mindez összefügg a hangulatjelekkel, amelyek szintén újdonságnak számítanak az oldalon. Ezekre kattintva amellett, hogy a Moodlyrix alkalmazásához kapunk inspirációt, tematikus dalszöveg-listákat láthatunk, hangulatunknak megfelelően, így például a szerelmes,

Rendezvények

Az első nemzetközi dalszerző tábor (Songbook Songwriting Camp 2017, Tállya), valamint egyéb sikeres rendezvények (Dallamos Villamos) és kiadványok (kottakönyvek és lemezek), digitális tartalomterjesztés és gondozás – csupán néhány azok közül, amelyekkel a Songbook.hu meghatározó részt vállal a magyar zenei élet támogatásából.

A Songbook Songwriting Camp 2018 szintén nemzetközi részvétellel valósul meg, október 24 és 27 között. Itt lehet jelentkezni:

A tavalyi esemény hangulatjelentése itt található:

Rövid verzió:

Hosszú verzió:

Mindez Facebook-videó formájában is elérhető:

Rövid verzió:

Songbook Songwriting Camp 2017 Short Promo Video

Here is the short version of Songbook Songwriting Camp 2017 promo vid <3 SIGN UP FOR SBSC 2018 HERE: http://songwritingcamp.hu/#songwritingcamp-page-204Íme a 2017-es tábor rövid videója, jelentkezz a 2018-as eseményre itt: http://songwritingcamp.hu/#songwritingcamp-page-204

Közzétette: Songwriting Camp – 2018. február 11.

Hosszú verzió:

Songbook Songwriting Camp 2017, Tállya – Promo

Jelenetkezz a 2018-as táborra itt: http://songwritingcamp.hu/#songwritingcamp-page-204

Közzétette: Songwriting Camp – 2018. február 6.

www.songbook.hu

www.zeneszoveg.hu