VIII. Malomfesztivál, Orom, Szerbia

Augusztus 11-13.: idén is itt lesz a legjobb fesztivál a malom mellett!

VIII. MALOMFESZTIVÁL, 2022. augusztus 11-13.

HELYSZÍN: Orom, szélmalom

MIKOR:

Építőtábor: 2022. július 31-augusztus 10.

Szépítőtábor: 2022. július 31-augusztus 10.

Alkotótáborok: 2022. augusztus 05-10.

Malomfesztivál: 2022. augusztus 11-13.

Bravo! Legjobb a nyár!

Idén is lesz Malomfesztivál. Építsük tovább a közösséget, jussunk el az Én-től idén is a MI-ig. Minden évben igyekszünk egy olyan univerzumot Oromra varázsolni, ami csak itt, csak ekkor, csak veletek lehetséges. Mert ennek a helynek varázsereje van. Csodák történhetnek és történnek a malom körül. 

A Malomfesztivál szellemisége

A Malomfesztivál mindig egy különleges alkalom, egy ünnep: a régi és új barátságok, a szűkebb és tágabb, a szó szoros és absztrakt értelmében vett család, az új élmények és régi emlékek, a természet ünnepe. 

Ha valaki megkérdi tőletek: Milyen volt a Malomfesztivál? Nehéz rá válaszolni, talán nem is lehet, egyszerűen csak ott kell lenni.

A Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg az oromi Malomfesztivált, 2022. augusztus 11-13. között. S nem maradnak el idén sem az ezt megelőző alkotótáborok, illetve az építő-, és a szépítőtábor. Töltsük meg élettel a tarlót, táncoljuk körbe a malmot idén is.

A fesztivál plakátja idén is emblematikus

Az idei arculat meghatározó eleme a toportyánbőrbe bújt vadnyúl. A kifordított szimbolika a fesztivál képébe bújtatott kultúrát jelképezi, az éjszakai bulik mögött rejlő számtalan valódi értéket.

Idén is minden öko és bio

A Malomfesztivál szervezőinek nagyon fontos, hogy a rendezvény évről évre egyre inkább környezetbaráttá váljon, s talán egyszer elérjük, hogy egyáltalán ne termeljünk szemetet. Ezért pár éve megépült a Malom-konyha, ami teljesen műanyagmentes, a fesztiválozók hazai termelőktől szerzett alapanyagból készült ételeket fogyaszthatnak, s a vegák/vegánok sem maradnak éhen, hisz nagy hangsúlyt fektetünk a vega/vegán étrendre. 

A fesztivál építése során is figyelnek a környezetvédelemre

– A fesztivál építése és szépítése során is újrahasznosított anyagokból dolgozunk, amit lehet fából készítünk, s a terület díszítéséhez is olyan anyagokat használunk, melyek nem műanyagból készültek, legnagyobb részük újrahasznosított alapanyag – tették közzé a hivatalos álláspontot a szervezők.

– A környezettudatosságra szeretnénk buzdítani a fesztiválozókat is, így arra kérünk mindenkit, hozza magával saját étkészletét, bögréjét, de ha ezt elfelejtené a helyszínen saját, újrahasznosítható fesztiválpoharat tud majd vásárolni. Gyűjtsük szelektíven a szemetet, ne dobáljuk szanaszét – folytatta a szervező.

A Malomfesztiválra mindenki egy picit hazajár

A tusolókban is házi készítésű öko samponok és szappanok lesznek kihelyezve, valamit a fesztivál dizájnját idén sem új, hanem használt pólókra nyomtatjuk.

Malom-zene

– Mi már tűkön ülve várjuk, hogy az első koncert első akkordjai felcsendüljenek. A korábbi évekhez hasonló igényes, s színes zenei palettát hozunk elétek. Fiatal, új zenekarok, s régi rókák is érkeznek a Malomfesztivál színpadaira. Népzene, alternatív, pop, post rock, jazz, klasszikus zene, világzene, gipsy-punk, táncolós, csendben ülős, andalgós, őrülten porban ugrálós – mindenkinek lesz kedvére való a kínálatban. A zenekarok szó szerint a világ minden tájáról érkeznek, Dél-Afrikától Nagy Brittaniáig. 

Ízelítő a fellépőkből

Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU)

Henge (UK)

Deva (HU)

KurtaUtca (RS)

Repetitor (RS)

Skier & Yeti (RS)

BCUC (ZA)

bongor (HU)

Nemi Pesnik (RS)

Óperentzia (HU)

HarMálek Orchestr (CZ)

Csonka Ferenc és zenekara (RS)

KOIKOI (RS)

Sara Renar (HR)

Egyéb információk

– Ahogyan eddig is ingyenes medencehasználat, parkoló, sátorozási lehetőség két helyszínen (a medence körül és a tarlón), WC, tusolási lehetőség, programok kicsiknek és kicsit nagyobbaknak, SoulKitchen, finom lángosok, és jéghideg fröccs, beüzemel a Malom-konyha, 

a kicsiket várja a Mini-Malom, a Chill-sátor mellett teát szolgál fel a Teaház

bemutatkozik a Tremolo_forte, délután sem maradtok programok nélkül, emellett még sok meglepetéssel is készülünk – részletezte a Malomfesztivál csapata.

A fesztivál a családok és a házikedvencek barátja, ezért ne tessék otthon felejteni a gyerkőcöket, kiskutyákat, és a nagyszülőket sem.

Malomfesztivál alkotótáborok

A Malom mellett kreatívabbá válik az ember. S ezt a sok felgyülemlett kreativitást, és alkotói energiát a legjobb ha az alkotótáborainkban élitek ki. Játék a nyár, játék a művészet, ezért reméljük idén is sikerül majd szabadon engedni az értékes gondolatokat, kinyitni a szíveket és szemeket, inspirálódni a környezetből, s ahogy már megszokhatták a tábor résztvevői egy családias hangulatban eltöltetni a fesztivál előtti öt napot. Idén négy tábor várja az érdeklődőket: képzőművészet, színház, zene és irodalom.

Elővételes jegyek

Early bird lokálpatrióta, azaz korai fecske bérlet: 3000 RSD (csak

Szerbia)

Elővételi bérlet: (online, offline): 3800 RSD / 12.000 HUF / 35 EUR

Oromi bérlet: 2500 RSD

Jegyvásárlás online felületen és a Tixa oldalán.

13 év alatt a fesztivál látogatása ingyenes.

A fesztivál befogadóképessége korlátozott. Amennyiben maradnak bérletek, az a helyszínen is megvásárolható lesz majd. Ezek, s a napijegyek árát a későbbiekben közzéteszik..

A Malomfesztivál Facebook oldala

A Malomfesztivál honlapja

Malomfesztivál az Instagramon

Nyitókép: Malomfesztivál hivatalos