Közeleg a Sziget, a Szeretet Forradalma

Start augusztus 10-én

Fotó: Sziget hivatalos

Egy hónap sincs már hátra, és kitör a Szeretet Forradalma, két év kihagyás után indul a Sziget és kitárul egy olyan világ, amibe belépve magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyűgét és elmerülhetünk a programok sűrűjében.

Fotó: Sziget hivatalos

Start augusztus 10-én

Hamarosan indul a Sziget, ami eddig –  majd’ 30 év óta – évről-évre menetrendszerűen érkezett és beszippantott minket változatos program-örvényével, egyedi hangulatával, azzal, hogy a “K” hídon túl újra együtt ünnepel a fél világ, amiből nem maradhat ki senki sem. “Az elmúlt két év komoly nyomot hagyott mindannyiunkban, de mi most 

nem egyszerűen a régi életünket szeretnénk visszakapni, hanem az elmúlt időszak tapasztalataival, érzéseivel gazdagodva, ha úgy tetszik megerősödve új gondolatoknak, alkotásoknak, élményeknek szeretnénk helyet adni”

– mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. “Részese lenni egy olyan, mindenki számára építő megújulásnak, mely a Sziget sokszínű szabadságában válhat teljessé” – tette hozzá Kádár. 

Fotó: Sziget hivatalos

Visszatér a Nagyszínpadra a Love Revolution

A Sziget pár éve hívta életre a Szeretet Forradalmát, ami a programokban is megnyilvánul. Idén is visszatér tehát a Nagyszínpadra a Love Revolution Special, ahol minden nap 10 percben olyan előadások és rövid felszólalások színesítik az átállásokat, melyek

a körülöttünk zajló társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségünkre igyekeznek felhívni a figyelmet.  

Fotó: Sziget hivatalos

A Sziget vendégeként a holland Aynouk Tan az elfogadás fontosságáról

Az extravagáns öltözködéséről és interaktív beszédeiről híres queer aktivista önmagunk felvállalása és az identitástudatunk kapcsolatára specializálódott.  

Fellép Franciaország egyik leghíresebb táncoslábú ikerpárja, a Les Twins

Táncosként, koreográfusként vagy épp modellként 

olyan szupersztárokkal és márkákkal dolgoztak együtt, mint Beyoncé és Missy Elliott vagy épp Jean Paul Gaultier, a Chanel, a Gucci és a Prada. 

Külön a Szigetre összeállított koreográfiájukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mekkora problémát okozhat egy ember életében a kirekesztés. 

Fotó: Sziget hivatalos

Visszatér a Superar gyermekkórus

Visszatér a Superar gyermekkórus, mely tagjai már 2019-ben is elvarázsolták a közönség szívét. A Sziget által is aktívan támogatott program keretein belül 

képzett zenészek biztosítanak ingyenes művészeti képzést a fiatalok számára

annak érdekében, hogy kulturális, vallási, nyelvi és szocioökonómiai háttértől függetlenül mindenkihez eljuthasson a zene és a zenélés pozitív hatása. 

Nem mehetünk el szó nélkül az Ukrajnában zajló háború mellett

A Music Saves Ukraine szervezetével együttműködve a látogatóknak a fesztivál teljes időtartama alatt lehetőségük lesz támogatni a háború áldozatait, a program keretein belül pedig Kazka is színpadra lép.

Az ukrán zenekar országuk szabadsága és békéje érdekében szólal fel.  

A katalán Kamchàtka társulat különleges előadása az utolsó napon szórakoztat

A fesztivál utolsó napján a katalán Kamchàtka társulat különleges előadása várja a Szitizeneket. A visszatérő látogatók számára már ismerősen csenghet a társulat neve, hiszen 2018-ban már felbukkantak a Szigeten, akkor kopott bőröndökkel és zárkózott viselkedésükkel

igyekeztek felhívni a figyelmet a menekültek helyzetére – azóta sok szempontból változott a világ, azonban a szervezők továbbra is fontosnak tartják a társadalmi érzékenyítést mindazokkal szemben

akik különböző okokból kifolyólag kényszerülnek arra, hogy elhagyják otthonukat és mindent hátrahagyva próbáljanak meg új életet kezdeni.

Fotó: Sziget hivatalos

Nyitókép: Sziget hivatalos