Világsztárokkal és a legjobb hazai előadókkal várja szerdától a fesztiválozókat az EFOTT

Az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT a Velencei-tó partján

Világsztárokkal és a legjobb hazai előadókkal várja szerdától a fesztiválozókat a Velencei-tó partján az EFOTT

Akon, John Newman, Regard, Riton, Halott Pénz, Wellhello, Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Irie Maffia, Honeybeast és még sokan mások.

Világsztárokkal és a legjobb hazai előadókkal várja a látogatókat szerdától az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT a Velencei-tó partján. A legzöldebb nyári fesztivál teljes mértékben 

újrahasznosítja a biológiailag lebomló hulladékokat és még közösségi komposztálást is lehetővé tesz.

A Velencei-tónál július 13-17. között megrendezésre kerülő fesztivál két kültéri színpadot, két arénát, valamint számtalan zenei színpadot kínál, így a populáris és a klubzene mellett a retro, az alternatív, az RnB, de még a jazz kedvelői is megtalálják a számukra kedves bulihelyszínt.

A nagyszínpadon olyan sztárok lépnek fel négy nap alatt, mint John Newman, Akon, a Wellhello, a Follow the Flow vagy a Halott Pénz. Az első napon, szerdán többek között T. Danny, Dzsúdló, BSW és Metzker Viktória indítja a bulit, látható tehát, hogy az EFOTT a fiatalok fesztiváljaként kiemelt figyelmet fordít az egyetemisták által kedvelt ifjú tehetségekre. Ennek jegyében Road to EFOTT stage címmel még egy 

egyetemi tehetségkutató versenyt is hirdetett DJ-k számára

a fesztivál és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a győztes pedig lehetőséget kap arra, hogy a fesztivál közönségének is bemutathassa produkcióját.

Egyetemistának lenni menő

„Az EFOTT ráadásul nemcsak esti bulik sorozata, hanem egy egyedülálló élmény, ahol a kapcsolt programok, a kiállítók, a nappali aktivitások folyamatos és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak. Idén a fesztivál minden aktivitása azt mutatja meg: egyetemistának lenni menő. A nappali programokat összefogó UNIverzum egy olyan találkozási pont lesz, ahol mindenki megtalálja a már meglévő vagy a jövőbeli egyetemi haverokat” – fogalmaz Budai Marcell, az EFOTT kommunikációs vezetője.

A fesztivál házigazdája, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A fesztivál házigazdája, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) jóvoltából sikerült teljesen hulladékmentessé változtatni a fesztivált a biológiailag bontható hulladékok tekintetében. A körforgásos gazdálkodás jegyében a fesztiválon keletkező biológiailag bontható hulladékokat szelektíven gyűjtik, előkezelik, majd közösségi komposztálóba szállítják.

Részletes program

Időpont: 2022. július 13-17.

Helyszín: Velencei-tó, Sukorói-félsziget

A fesztivál Facebook oldala

Fotó: EFOTT hivatalos