YA OU Tükörkébében Jokert látta egykor

Hamarosan édesapa lesz, és a karrierjében is megtalálta az útját a sokoldalú dalszerző-előadó, YA OU, akit számos megpróbáltatás ért a kezdetekkor. Erről mesél vadonatúj felvétele, a Tükörkép, amely egy ritmus gitárral fűszerezett popdal. Mélységekkel és magasságokkal teli videóklip is készült hozzá, amelyben Patkós Márton színművész pazarul alakítja Jokert.

YA OU DALSZÖVEGEKET ITT TALÁLSZ.

„Ismerős érzés lehet az “elég vagyok én ehhez?” kérdés mindenkinek, legyen szó szakmáról vagy épp magánéletről. Az én életemben a kételyek mindig is jelen voltak, egészen kisiskoláskorom óta, de akkor még nem tudtam, hogy miként kezeljem és hogy fordítsam előnyömre ezt. 

Meg akarunk felelni magunknak és másoknak, de ha az ember nem tesz rendet a fejében, hirtelen azon kaphatja magát, hogy egyik székre se sikerült leülnie.

Az új „Tükörkép” című szerzeményem pont erről szól sorokba-rímekbe foglalva” – árulja el YA OU, akit ország-világ megszerette a Sztárban sztár leszek! műsorában, hiszen akkor bebizonyítva, hogy hétről hétre milyen rögtönzésekre és merész átalakulásokra képes egészen a dobogós, második helyig.

YA OU, aki nemcsak két további, sikeres formációban énekel és zenél (Vasovski Live és Ocho Macho), de saját maga is állandóan kísérletezik műfajokkal, együttműködőkkel és hangzással – mint például PRIBELSZKI-vel közös félmilliós YouTube-nézettségű „Találkoznánk”, a legutóbbi „Nem vagyok még készen”, vagy a rock’n’rollos „Ne siess” című kiadványokban, mégis a leggyakoribb ismérve, hogy saját magához hűen alkot.

„A dalszöveggel kezdtem, ami a mai trendekkel teljesen szembe megy olyan értelemben, hogy 

kevés a visszatérő gondolat, nem kétszavas sorokból, egyszerű kifejezésekből áll. Én mégis úgy döntöttem, hogy inkább ezt az utat választom, mert ez vagyok én és ez a téma többet érdemel pár semmitmondó szónál

ami pusztán annak ad esélyt, hogy a dal sláger legyen és könnyen beragadjon az embereknél. Így érzem magam önazonosnak, ettől érzem jól magam” – osztotta meg ezt a dalszerzőknél ritkán választott sorrendet YA OU, aki ezután megírta a track üdítően harmonikus-popos zenei alapját Ferencz Péter Peet hangszerelésével.   

Ahogy a dalban, úgy a kreatív Makk Vata által rendezett videóklipben is fellelhetőek a kontrasztok. Az egyik pillanatban még egy extrém Szabó Anikó által kitalált tánckoreográfiát láthatnak a nézők, majd egy bohócnak kifestett stand-upos karakter vívódásai bukkannak elő, aki valójában YA OU lelki alteregójaként jelenik meg.

„Azért döntöttünk ennél a szerepnél, mert egy bohócon minden fajta szélsőséges érzelem meglátszik, ahogy néha az ember láthatja magát kívülről. Patkós Marci rendkívül pontosan hozta a saját magával küzdő előadót, tökéletes választás volt erre a szerepre. Nem mellesleg nagy rajongója is vagyok” – mondta el a szerző.

Fotó: Ya Ou hivatalos